27.3.06

Lichte motorfiets tegen files in België

Bij de zuiderburen wil men de files te lijf gaan met een realistisch plan: maak het mogelijk met een autorijbewijs een lichte (tot 125 cc) motorfiets te besturen. Daarmee wil de regering als het even kan per 2007 stimuleren dat mensen deze ruimtebesparende en economische vervoermiddelen gaan gebruiken in plaats van de auto. Aanleiding is de herziening van rijbewijzen in Europa. Dat zou eigenlijk ook in ons land navolging moeten krijgen...

1 opmerking:

Anoniem zei

Het besturen van een motorfiets vraagt een andere vaardigheid dan het rijden in een auto. De kewetsbaarheid, "in zicht"rijden en participeren op de overige weggebruikers vraagt niet alleen inzicht maar ook behendigheid, deze valt gedeeltelijk te leren tijdens het lessen voor motorfiets.
Een snellere doorstroming op de wegen door meer gebruik te maken van een motorfiets kan een bijdrage leveren maar een 125 cc motorfiets is over het algemeen meer een "opgevoerde" brommer waar veelal op korte afstand gebruik van wordt gemaakt en dit mijns inziens weinig invloed heeft op de files waarin over het algemeen personen een relatief langere (> 10 km) moeten afleggen!
Ook ben ik van mening dat er beschermende kleding (motorpak!)gedragen moet worden bij het bereiden van een motorfiets, bij een ongeval beperkt dit het letsel.
JD